nova-aktualizace-pro-windows-10-prinese-3d-funkce
Novinka Nová aktualizace pro Windows 10 přinese 3D funkce

Nová aktualizace pro Windows 10 přinese 3D funkce

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 10. 2016 13:00 17

Microsoft v týdnu představil novou aktualizaci svého operačního systému Windows 10. Jmenovat se bude Creators update a vyjde hned na počátku příštího roku. Stahovat ji bude možné stejně jako v případě letošního updatu zadarmo.

Reklama

Americký výrobce se s novou aktualizací zaměří především na dovednosti Windows 10 v oblasti 3D technologií. Aktualizace umožní uživatelům pořídit si na svém mobilním zařízení trojrozměrnou fotografii tak, že bude skenovat objekt, kolem kterého uživatel půjde. Nabídne také 3D grafiku v oblíbeném softwaru PowerPoint a představí novou aplikaci Paint 3D, díky které budou moci uživatelé upravovat fotografie a kresby ve třech rozměrech.

Podle viceprezidenta Microsoftu pro Windows a přístroje Terry Myersona bude aktualizace určena i pro hráče, kteří se stále více zajímají o rozšířenou a virtuální realitu. „Vytváříme Windows pro každého z nás a (umožňujeme) lidem zažít výpočetní techniku novými způsoby,“ doplnil ho generální ředitel Satya Nadella.

Spoustu nových funkcí systém Windows 10 dostal už letos v srpnu. V tento měsíc totiž Microsoft vydal tzv. „Anniversary Update“ (Výroční aktualizace). Velký důraz vývojáři kladli na stroje s dotykovými displeji a na podporu tzv. stylusů. Další novinkou bylo rozšíření schopností virtuální asistentky Cortany, která funguje i při uzamčeném zařízení.

Dále se uživatelé dočkali podpory biometrického zabezpečení v aplikacích včetně browseru edge prostřednictvím Windows Hello. Změny se ale dotkly také nabídky Start, Akčního centra, Dlaždic a synchronizace s mobilními telefony.

Zdroj: CTK TechCrunch

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama