tapito-se-bude-predinstalovavat-v-telefonech-od-o2
Novinka Tapito se bude předinstalovávat v telefonech od O2

Tapito se bude předinstalovávat v telefonech od O2

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 10. 2016 18:00

Tapito je mobilní aplikace, která umožňuje číst zprávy z celého českého internetu pohodlně na jednom místě a zároveň články s fotkami zobrazuje přímo na zamykací obrazovce telefonu.

Reklama

Po roce fungování má Tapito přes deseti tisíc aktivních uživatelů, kteří v aplikaci denně stráví průměrně 13 minut a přečtou přes pět tisíc článků. Do konce roku tvůrci aplikace, díky spolupráci partnerství s investičním fondem BOLT společnosti O2, očekávají třikrát tolik uživatelů. „Od listopadu bude O2 instalovat Tapito do některých prodávaných telefonů v nabídce O2 implicitně, díky tomu můžeme počítat s poměrně přesným nárůstem uživatelů,“ říká Tomáš Malíř, jednatel firmy TapMedia, která za aplikací stojí.

Aplikace se za rok své existence posunula z modelu založeného na ruční práci redaktorů, kteří sami vybírali a kategorizovali články, do plné automatizace. Dnes Tapito každý den prochází přes RSS kanály celkem 1 100 otevřených online zdrojů, které tvoří zpravodajské portály, magazíny, blogy, ale i youtuberské kanály. Aplikace následně analyzuje na šest tisíc článků, přiřadí k nim klíčová slova, rozřadí je do 22 kategorií a více než 80 podkategorií.

Nová verze Tapita dokáže navíc také podrobně vyhodnocovat priority uživatelů a připravit jim výběr článků na míru. Články se zobrazují na základě skutečného zájmu uživatelů podle jejich preferencí, čtenosti, sdílení na sociálních sítích atd. Aplikace také dokáže selektovat články, které by se mohly obsahově překrývat, a zamezuje tak duplicitám. Kromě přehledu článků z vybraných kategorií nabízí rovněž funkci uložení článků „ tzv. do zásoby“ a jejich následné zobrazení v offline režimu nebo unikátní funkci zobrazení článků na zamykací obrazovce telofonu.

Tapito lze využívat na chytrých telefonech a tabletech s Androidem a iOS a nově i na počítačích.

Stahujte:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama