korejci-zaluji-samsung-o-odskodne-kvuli-problemovemu-galaxy-note-7
Novinka Korejci žalují Samsung o odškodné kvůli problémovému Galaxy Note 7

Korejci žalují Samsung o odškodné kvůli problémovému Galaxy Note 7

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 10. 2016 18:30

Starosti Samsungu nekončí. V Jižní Koreji firmu žalují stovky majitelů problémového Galaxy Note 7. Chtějí získat odškodné za komplikace spojené s výměnou smartphonu i za psychickou újmu způsobenou používáním rizikového výrobku.

Reklama

Podle právnické společnosti Harvest Law Firm požaduje po Samsungu odškodné 527 zákazníků. Jeden z nich například tvrdí, že přišel o tisíce fotografií z rodinné dovolené. Další si zase stěžuje, že kvůli výměně telefonu musel ujet stovky kilometrů, což ho stálo čas i peníze. Zákazníci hodlají v počáteční fázi požadovat odškodné pět set tisíc wonů (zhruba 11 tisíc Kč) na osobu, tato částka se však může později zvýšit.

Samsung se tento měsíc rozhodl definitivně ukončit výrobu i prodej telefonu Galaxy Note 7 kvůli přetrvávajícím problémům se vznícením baterií. Firma začala stahovat telefony z trhu začátkem září, přičemž zákazníkům nabídla finanční kompenzaci nebo výměnu za opravenou verzi, jejíž baterie měly být bezpečné. V poslední době se však objevily zprávy o vznícení už opravených přístrojů, což výrobce přimělo k úplnému ukončení výroby a stažení tohoto modelu z pultů obchodů.

Zdroj: CTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama