samsung-chromebook-pro-vydrzi-na-jedno-nabiti-az-10-hodin
Novinka Samsung Chromebook Pro vydrží na jedno nabití až 10 hodin

Samsung Chromebook Pro vydrží na jedno nabití až 10 hodin

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 10. 2016 19:00 8

Samsung se pochlubil prémiovým Chromebookem Pro. High-endová novinka se může pochlubit bytelnou kovovou konstrukcí a dotykovým displejem, na který je možné psát poznámky pomocí stylusu.

Reklama

Nový Chromebook Pro nabízí 12,3palcový displej s rozlišením 2 400 x 1 600 pixelů (poměr stran 3:2), pohání jej šestijádrový procesor od Rockchipu a k dispozici jsou 4 GB operační paměti. Data lze ukládat na 32GB eMMC disk a uživatelé mohou případně využít i paměťové karty.

Konektivita počítače, který lze používat buď jako klasický notebook, nebo jako tablet (stačí jen displej otočit o plných 360 stupňů), je dostatečná: nechybí Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1 ani dva konektory USB Type-C.

Kapacitu akumulátoru neznáme, na jedno nabití by měl ale počítač vydržet pracovat 10 hodin. Samsung Chromebook Pro samozřejmě běží na platformě Chrome OS s integrovaným obchodem Google Play.

Nový Samsung bude možné zakoupit ve stříbrném provedení za cenu okolo 500 eur (v přepočtu asi 15 000 Kč s DPH). Dostupnost v obchodech zatím upřesněna nebyla.

Samsung Chromebook Pro vydrží na jedno nabití až 10 hodin
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: SamMobile

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama