samsung-galaxy-note-7-nesmi-v-usa-na-palubu-letadel
Novinka Samsung Galaxy Note 7 nesmí v USA na palubu letadel

Samsung Galaxy Note 7 nesmí v USA na palubu letadel

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 10. 2016 14:30

V sobotu vstoupilo v platnost v USA vládní nařízení, podle kterého si lidé nesmí vzít na palubu letadel smartphone Samsung Galaxy Note 7. Důvodem jsou zdokumentované případy, kdy kvůli přehřátí baterie telefonu došlo k jeho explozi. 

Reklama

Jen ve Spojených státech zaznamenala CPSC (komise pro bezpečnost spotřebních výrobků) v posledních týdnech téměř stovku incidentů. Cestujícím, kteří se zákaz pokusí porušit, bude podle amerického ministerstva dopravy smartphone zabaven a může jim hrozit pokuta.

Galaxy Note 7 se začal prodávat na přelomu srpna a září. Prakticky okamžitě byl však prodej ukončen, protože sedmička měla vážné výrobní vady týkající se napevno zabudovaného akumulátoru.

Skandál ohledně vadných baterií (i u opravených kusů) byl ale nakonec tak velký, že Samsung prodej Note 7 definitivně ukončil a vyzval všechny jeho majitele, aby telefon přestali používat a uvedli jej do vypnutého stavu. Nyní firma zákazníkům vrací peníze, případně mohou majitelé svůj Note 7 vyměnit za Galaxy S7 nebo S7 edge.

Zdroj: softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama