samsung-ukoncuje-prodej-a-vyrobu-galaxy-note-7
Novinka Samsung ukončuje prodej a výrobu Galaxy Note 7

Samsung ukončuje prodej a výrobu Galaxy Note 7

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 10. 2016 14:30 6

Samsung reaguje tak na zprávy, že problémy se vznícením baterií se objevují také u opravené verze Galaxy Note 7. Zákazníky proto vyzval, aby své přístroje vypnuli a přestali používat, dokud vše pořádně neprošetří. Podle listu Wall Street Journal Samsung svůj phablet definitivně odepsal.

Reklama

Rozhodnutí přerušit prodej již podruhé za necelé dva měsíce nejen zvyšuje pochybnosti o kontrole kvality ve firmě, ale také určitě poškodí hospodaření firmy kvůli obrovským finančním nákladům souvisejícím s výměnou a pozastavením prodeje a také pověst Samsungu.

Analytici odhadují, že trvalé ukončení prodeje modelu Note 7 by stálo firmu až 17 miliard dolarů (413,4 miliard Kč) a poškodilo by důvěru spotřebitelů a mobilních operátorů v další telefony Samsungu. Galaxy Note 7 firma uvedla na trh v srpnu a přístroj měl konkurovat nejnovějšímu iPhonu. Byl dobře přijat kritiky a jeho prvním problémem byl jeho nedostatek kvůli vysokým předběžným objednávkám.

Po několika dnech od zahájení prodeje se však začaly objevovat na sociálních sítí obrázky ohořelých telefonů, což byl první náznak toho, že je s přístrojem něco v nepořádku.

Update: Oficiální stanovisko společnosti Samsung

V zájmu bezpečnosti našich zákazníků jsme zastavili prodeje a výměnu telefonů Galaxy Note7 a zároveň jsme se rozhodli definitivně ukončit jejich výrobu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama