kingston-predstavil-sifrovane-usb-disky-ironkey-d300-a-ironkey-d300-managed
Novinka Kingston představil šifrované USB disky IronKey D300 a IronKey D300 Managed

Kingston představil šifrované USB disky IronKey D300 a IronKey D300 Managed

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 10. 2016 21:00

Kingston oznámil uvedení šifrovaných USB flash disků IronKey D300 a IronKey D300 Managed. Oba modely využívají vyspělou úroveň šifrování, která staví na funkcích, jež získaly značce IronKey značný respekt v oblasti ochrany citlivých dat. Společnost Kingston získala akvizicí USB technologii a aktiva firmy IronKey v únoru 2016.

Reklama

IronKey D300 je certifikovaný podle normy FIPS 140-2 Level 3 a má hardwarové šifrování na úrovni 256 bitů v režimu XTS. Vnější provedení disku tvoří zinkový kryt, který vydrží ponoření do vody až do hloubky 1,2 metru, zatímco vnitřní součásti jsou za účelem fyzického zabezpečení zapouzdřeny do epoxidového těla, na němž by byly patrné jakékoli známky neoprávněného zásahu. Disk má digitálně podepsaný firmware, díky čemuž je imunní proti malwaru BadUSB, a uplatňuje složitý protokol pro hesla s charakteristikami pro zabránění neoprávněnému přístupu. Šifrování a dešifrování se děje přímo na disku a nezanechává žádné stopy na hostitelském počítači, disk se navíc uzamkne a přeformátuje po 10 neplatných pokusech o zadání hesla pro ochranu před tzv. „brute force“ útoky.

Kingston představil šifrované USB disky IronKey D300 a IronKey D300 Managed
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhá novinka, IronKey D300 Managed, vyžaduje nasazení systému řízení na podnikové úrovni IronKey EMS společnosti DataLocker, který umožňuje centrální správu přístupů a používání disků na úrovni tisíců kusů současně. IronKey EMS je flexibilní řešení správy, protože může být založeno na využití cloudů nebo jej lze používat přímo v organizacích. Vynucuje dodržování zásad používání pro konkrétní disky, například sílu hesla a limit pokusů o jeho opětovné zadání, a umožňuje administrátorům na dálku zablokovat ztracené nebo odcizené disky, obnovit zapomenutá hesla a mnoho dalších funkcí. Společnosti Kingston a DataLocker jako blízcí partneři spolupracují v oblasti správy šifrovaných řešení.

USB disky IronKey D300 a IronKey D300 Managed nabízejí rychlý přenos dat díky rozhraní USB 3.0 a jsou dostupné v kapacitách 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB a 128 GB. Oba modely mají pětiletou záruku a bezplatnou technickou podporu.

Kingston představil šifrované USB disky IronKey D300 a IronKey D300 Managed
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kingston

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama