kvuli-samsungu-galaxy-note-7-s-novou-baterii-muselo-byt-evakuovano-letadlo
Novinka Kvůli Samsungu Galaxy Note 7 s novou baterií muselo být evakuováno letadlo

Kvůli Samsungu Galaxy Note 7 s novou baterií muselo být evakuováno letadlo

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 10. 2016 17:00 1

Před několika dny došlo k opětovnému zahájení prodeje chytrých telefonů Galaxy Note 7 od Samsungu. Firma uváděla, že se jí podařilo vyřešit problémy s přehřívajícími se bateriemi, které v některých případech začaly dokonce hořet, někteří uživatelé ale nadále hlásí velké potíže.

Reklama

Deník Korean Herald informoval, že baterie některých přístrojů se velmi rychle vybíjejí a lidé si také údajně stěžují na to, že smartphony při vyšším zatížení začnou nezvykle hřát a že je velmi nepříjemné je držet v ruce. Tím však již tak smutný příběh Samsungu zdaleka nekončí.

V minulých hodinách totiž technologické weby obletěla zpráva o vyhoření baterie Note 7 v letadle společnosti Southwest Airlines na letu 994 z Louisville do Baltimoru. Akumulátor phabletu explodoval poté, co cestující na žádost palubního personálu telefon vypnul a strčil do kapsy.

Majitel smarpthonu Brian Green uvedl, že Note 7 nabíjel skrze bezdrátové nabíječky, a potvrdil, že indikátor baterie na displeji měl zelenou barvu, což je vizuální indikátor toho, že šlo o vyměněný kus. Svoje tvrzení Brian navíc ještě podpořil fotografií prodejního balení, na kterém se nachází malý černý čtvereček. Ten také odlišuje problémový a opravený model.

Jedno je jisté: Pro Samsung se celá věc opravdu nesmírně komplikuje a v ohrožení je bez nadsázky pověst celé značky. Nejen pro zákazníky by proto asi bylo lepší, aby Note 7 firma definitivně stáhla z prodeje a už jednou pro vždy na něj zapomenula.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama