ovladace-pro-oculus-rift-nas-vyjdou-na-200-dolaru
Novinka Ovladače pro Oculus Rift nás vyjdou na 200 dolarů

Ovladače pro Oculus Rift nás vyjdou na 200 dolarů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 10. 2016 15:45

Firma Oculus konečně odhalila více podrobností týkajících se ovladačů Oculus Touch pro svůj VR headset Rift a to včetně ceny a data uvedení do prodeje.

Reklama

Šikovný ovladač, to byla hlavní deviza VR headsetu HTC Vive oproti dlouho očekávanému headsetu Rift od společnosti Oculus. To by však měl změnit ovladač Oculus Touch, o němž konečně výrobce odhalil některé podrobnosti. Sada ovladačů (do každé ruky jeden) bude dodávaná také s přídavným snímačem (kamerou), podobnou jako už má samotný Rift. Ta by měla vylepšovat snímání pohybu ovladačů. Na každém z ovladačů je analogový joystick, spoušť a tlačítka XY či AB. Na jejich vrchu pak najdeme i další tlačítka třeba pro vyvolání menu, nebo návratového tlačítka Oculus Home. 

Ovladače pro Oculus Rift nás vyjdou na 200 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Teď se dostáváme k těm podstatnějším informacím, které vás jistě zajímají. Ty se týkají ceny a data vydání. Ovladač by měl oficiálně dorazit na pulty obchodů s poměrně výrazným zpožděním oproti samotnému headsetu až 6. prosince. Předběžně objednat si ho ale budeme moci už od 10. října. Cena předobjenávky je 199 amerických dolarů, což by pro evropský trh mohlo znamenat dodatečnou investici ve výši zhruba 5 800 Kč s DPH. Společně s ovladačem dostaneme také zmíněnou další snímací kameru a herní tituly VR Sports Challenge a The Unspoken.

Ovladače pro Oculus Rift nás vyjdou na 200 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Mimo samotného headsetu bude v prodeji také třetí kamera pro snímání místnosti v níž budete headset provozovat. Tato kamera je nutná pro snímání většího prostoru a vyjde nás na dalších 79 dolarů, což jsou další zhruba 2 300 Kč. Celkové náklady na celou sadu budou tedy právě o třetí kameru vyšší než u konkurenčního HTC Vive, k němuž je již dvojice snímačů dodávaná. Zda bude nakonec dostupný celý set za zvýhodněnou cenu, zatím nevíme. V době vydání ovladače a dodatečného snímače výrobce slibuje vydání desítek nových her v prostředí VR. 

Ovladače pro Oculus Rift nás vyjdou na 200 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama