samsungu-stoupl-zisk-o-sest-procent-na-170-miliard-korun-predevsim-diky-vyrobe-soucastek
Novinka Samsungu stoupl zisk o šest procent na 170 miliard korun, především díky výrobě součástek

Samsungu stoupl zisk o šest procent na 170 miliard korun, především díky výrobě součástek

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 10. 2016 15:00

Podle předběžných údajů Samsungu vzrostl ve třetím čtvrtletí provozní zisk o šest procent na 7,8 bilionu wonů (170 miliard Kč). Hospodaření firmy zřejmě podpořila výroba součástek, která pomohla vyrovnat náklady vzniklé firmě kvůli stažení chytrých telefonů z oběhu.

Reklama

Samsung minulý měsíc musel po dvou týdnech prodeje stáhnout z oběhu několik milionů telefonů Galaxy Note 7 kvůli defektům akumulátorů, které v některých případech začaly hořet. Analytici odhadují, že náklady na stažení a výměnu baterií činí 1,8 miliardy USD (43,7 miliardy Kč). Díky tomu by se tržby jihokorejské společnosti ve třetím kvartálu měly snížit o pět procent.

Náklady způsobené problémy s modelem Note 7 se však Samsungu podařilo vykompenzovat dalšími aktivitami, zvláště prodejem vyspělých počítačových čipů a OLED obrazovek pro chytré telefony, uvádí analytici.

Výsledky Samsungu jsou pouze předběžné a nezahrnují žádné bližší detaily ani odhady škod způsobených problémy Galaxy Note 7. Finální čísla firma zveřejní koncem října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama