huawei-a-leica-camera-ag-zakladaji-v-nemecku-nove-vyzkumne-centrum
Novinka Huawei a Leica Camera AG zakládají v Německu nové výzkumné centrum

Huawei a Leica Camera AG zakládají v Německu nové výzkumné centrum

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 10. 2016 20:00

Třetí největší světový výrobce smartphonů, Huawei, oznámil rozšíření strategické spolupráce s fotografickou legendou Leica Camera AG. Společně zakládají centrum pro výzkum a inovace „Laboratoř Maxe Bereka (Max Berek Innovation Lab)“ v německém Wetzlaru. Informace přichází sedm měsíců po oznámení dlouhodobého technologického partnerství těchto společností na poli optického inženýrství a pět měsíců po představení úspěšných smartphonů P9 a P9 Plus.

Reklama

Nová laboratoř, umístěná v centrále společnosti Leica v německém Wetzlaru, bude řídit další vývoj optických systémů a softwarově založených technologií za účelem zvýšení obrazové kvality v širokém spektru fotografických a jiných aplikací v mobilních zařízeních. Dalšími cíli jsou rozvoj výpočetního zobrazování nebo rozšířené (AR) a virtuální (VR) reality. Huawei a Leica rovněž plánují spolupracovat s německými i dalšími mezinárodními univerzitami a výzkumnými institucemi.

„Laboratoř Maxe Bereka nabízí možnost užší spolupráce se společností Leica, která povede k dalšímu pokroku v kvalitě obrazu i videa. Díky tomu zakomponujeme ty nejpokročilejší inovace do fotoaparátů chytrých mobilních telefonů,“ řekl Ren Zhengfei, zakladatel Huawei.

Podle Andrease Kaufmanna, majoritního akcionáře a předsedy dozorčí rady Leica Camera AG, obě společnosti založením Laboratoře Maxe Bereka rozšiřují rozsah úspěšné strategické spolupráce a vytváří základy pro užší kooperaci na neustálém zlepšovaní kvality v oblasti fotografie či videa.

Výzkumné a inovační centrum je pojmenováno na památku Maxe Bereka (1886-1949), německého průkopníka mikroskopie a tvůrce vůbec první čočky Leica. Ten byl také odpovědný za optickou konstrukci více než dvaceti objektivů pro legendární 35mm fotoaparát, který vynalezl a zkonstruoval Oskar Barnack. Díky výjimečným zobrazovacím vlastnostem, dokonalé harmonizaci čoček a důmyslným konstrukčním prvkům dosáhla Leica v 35mm fotografii celosvětového úspěchu.

Zdroj: Huawei

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama