co-nejcasteji-nici-nase-mobilni-telefony-hlavne-pady-a-utopeni
Novinka Co nejčastěji ničí naše mobilní telefony? Hlavně pády a utopení

Co nejčastěji ničí naše mobilní telefony? Hlavně pády a utopení

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 10. 2016 06:00

Z průzkumu, který realizoval virtuální operátor SAZKAmobil, vyplývá, že téměř 45 procent respondentů vystřídalo pět až deset mobilních telefonů. Pouze 10 procent prošlo rukama deset a více přístrojů.

Reklama

Časový interval výměny starého přístroje za nový se v posledních letech zkracuje. V minulosti zákazníci často čekali, až jim vyprší smlouva s operátorem. V dnešní době je situace jiná. Výrobci uvádějí inovované modely telefonů i několikrát za rok. Proto 44 procent dotázaných uvedlo, že důvodem výměny mobilního telefonu byla touha mít nový přístroj s lepšími funkcemi.

„Výsledky průzkumu potvrzují i naši zkušenost. Zákazníci sledují nejenom novinky v oblasti hardwaru, ale také se zajímají o vývoj nových mobilních aplikací. Jsou si vědomi toho, že modernější telefon toho víc umí a je uživatelsky příjemnější. Raději se tak snaží ušetřit na ceně volání, než by měli tři roky starý telefon,“ říká Jan Schmiedhammer, ředitel SAZKAmobilu.

Ne vždy však lidé mění své mobily kvůli tomu, že by chtěli modernější přístroj. Mnohdy jsou k tomu donuceni různými okolnostmi. Nejčastěji zmínili jako důvod obměny nefunkčnost telefonu opotřebením a týká se až 60 procent respondentů. Ti šťastnější, kterých bylo v rámci průzkumu 23 procent, dostali nový přístroj darem a 10 procent uvádí výměnu služebního telefonu. Ztráta a odcizení je také rozšířená příčina výměny telefonu, citovalo ji 23 procent dotázaných. A to i v dnešní době, kdy je možné mnoho modernějších typů přístrojů lokalizovat.

S postupným opotřebením telefonu i jiného spotřebního zboží se více méně počítá. Překvapením je vždy jeho neplánované poškození, byť je to většinou naší nedbalostí. Až 50 procent zákazníků přiznalo, že jim přístroj spadl na zem. Pád do louže nebo zmoknutí uvádí 20 procent a další nejčastější zmíněnou nehodou (16 procent) je pád do vany, umyvadla nebo WC. Následuje nevratné poškození telefonu zavirováním (8 procent). Zde je vidět markantní rozdíl mezi užíváním antivirového programu v počítači, který má nainstalovaný 91 procent uživatelů, ale pouze 38 procent zákazníků ho používá v mobilu.

Zdroj: SAZKAmobil

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama