cesky-avast-dokoncil-akvizici-firmy-avg
Novinka Český Avast dokončil akvizici firmy AVG

Český Avast dokončil akvizici firmy AVG

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 9. 2016 21:00 5

Avast dokončil proces převzetí konkurenční společnosti AVG Technologies. Od 3. října budou obě společnosti spravovány jako jedna firma s letošními předpokládanými tržbami přesahujícími 700 milionů dolarů (asi 16,8 miliardy korun). Do jejího čela byl jmenován dosavadní generální ředitel Avastu Vincent Steckler.

Reklama

„Nový Avast má více než 400 milionů zákazníků, pokrývá více než 40 procent domácích počítačů po celém světě s výjimkou Číny, což představuje největší uživatelskou základnu na světě v oblasti zabezpečení osobních počítačů,“ uvedl Steckler. Dodal, že kdyby uživatelé firmy tvořili stát, byl by třetí nejlidnatější zemí světa. Největším trhem společnosti jsou Spojené státy s 58 miliony uživatelů.

Podle Stecklera bude převážná část manažerského a vývojářského týmu v České republice. Nový Avast by měl být ještě více český, dodal. Plánuje proto vrátit některé aktivity AVG Technologies do Česka.

Společnost AVG vznikla stejně jako Avast v České republice. V současnosti sídlí v Amsterodamu a s jejími akciemi se obchoduje na newyorské burze. Na převzetí AVG Technologies za 1,3 miliardy dolarů (téměř 32 miliard Kč) se Avast dohodl letos v červenci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama