google-vydal-chytrou-chatovaci-aplikaci-allo
Novinka Google vydal chytrou chatovací aplikaci Allo

Google vydal chytrou chatovací aplikaci Allo

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 9. 2016 19:00 1

Google Allo je nová chatovací aplikace pro Android a iOS, se kterou toho můžete udělat daleko víc přímo v konverzaci. Pomůže vám plánovat, hledat informace a poskytne dostatek prostoru na to, abyste se mohli patřičně vyjádřit. Také se učí - čím více ji používáte, tím lépe reaguje.

Reklama

Od ostatních instant messengerů se Allo liší tím, že má v sobě integrovaný Google Asistent, pomocí kterého lze v rámci konverzace například přímo vyhledat restauraci a rezervovat místo, nebo se zeptat na výsledek sportovního utkání.

Díky funkci technologii Smart Reply zase můžete na zprávy reagovat, aniž byste napsali jediné písmeno. Na otázku „Jsi na cestě (Are you on your way)?“ kamarádovi odešlete rychlé „ano (yes)“ jedním klepnutím prstu. Smart Reply také navrhuje rychlé reakce na fotky. Funkce se postupem času učí a přizpůsobuje svoje návrhy situaci.

Allo umožňuje i kreslit do obrázků a fotografií, než je odešlete. Na výběr je nepřeberné množství emotikon a samolepek. Pro zvýraznění odeslané zprávy s větší důležitostí lze chatovou bublinu zvětšit. Nechybí šifrování zpráv pomocí technologií jako Transport Layer Security.

Vývojáři pro Allo také vytvořili speciální anonymní režim, podobný, jaký je v prohlížeči Chrome. Zprávy odeslané v anonymním režimu mají end-to-end šifrování, diskrétní notifikace a po čase zmizí.

Je proto velká škoda, že plnou funkčnost aplikace nabízí zatím pouze v angličtině. Doufejme, že Google v budoucnu veškerou funkcionalitu zpřístupní i v českém jazyce. Zatím ale platí, že v České republice jsou možnosti Allo značně omezené.

Aplikace od dnešního dne směřuje na zařízení s Androidem a iOS a v následujících dnech bude dostupná pro uživatele po celém světě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama