mclaren-s-applem-ohledne-jakekoliv-akvizice-nejedname
Apple Novinka McLaren: S Applem ohledně jakékoliv akvizice nejednáme

McLaren: S Applem ohledně jakékoliv akvizice nejednáme

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 9. 2016 08:00

Před několika dny proběhla médii zpráva, že Apple jedná o možné koupi britského výrobce sportovních aut a majitele jednoho z týmů formule 1, McLaren Technology Group. Na údajné námluvy mezi oběma podniky upozornil jako první list Financial Times. McLaren nicméně tyto informace popírá.

Reklama

„Můžeme potvrdit, že McLaren není v žádném jednání s Apple, pokud jde o případné investice. Povaha naši značky znamená, že máme pravidelná důvěrná jednání s různými stranami, která ale udržujeme v tajnosti“ uvedl mluvčí McLarenu.

List Financial Times s odvoláním na tři dobře informované zdroje uváděl, že jednání mezi oběma firmami začala před několika měsíci a Apple kromě plného převzetí McLarenu zvažuje i strategickou investici. Hodnota McLaren Technology Group se odhaduje na 1 až 1,5 miliardy liber.

Případná akvizice by přitom ze strany Apple dávala smysl. Výrobce iPhonů totiž údajně již dva roky pracuje na samořídícím elektrickém voze, přičemž v průběhu léta měl změnit strategii – auto prý už nechce kompletně vyvinout sám, ale raději by byl hlavně dodavatelem technologie autonomního řízení.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama