zname-cenu-nejvykonnejsiho-desktopoveho-procesoru-rodiny-kaby-lake
Novinka Známe cenu nejvýkonnějšího desktopového procesoru rodiny Kaby Lake

Známe cenu nejvýkonnějšího desktopového procesoru rodiny Kaby Lake

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 9. 2016 12:30 8

Nejnovější procesory Intel Kaby Lake si pomalu ale jistě klestí cestu na trh a několik mobilních modelů už je nyní k dostání v řadě notebooků. O poznání zajímavější ale budou jistě modely pro desktopy, mezi nimiž bude kralovat high-endový Core i7-7700K. 

Reklama

Právě tento procesor se již nyní objevil s možností předobjednání v jednom estonském e-shopu a my díky tomu známe i jeho cenu a specifikace. Známé už jsou nicméně specifikace všech devíti modelů Core i7 a Core i5, které hodlá Intel uvést na trh jako první začátkem příštího roku. Ty si můžete prohlédnout v tabulce na konci této zprávy. 

Známe cenu nejvýkonnějšího desktopového procesoru rodiny Kaby Lake
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Ale vraťme se k samotnému vlajkovému modelu celé série. Core i7-7700K bude nejvýkonnějším procesorem Kaby Lake, což se samozřejmě podepíše také na jeho TDP. To by mělo dosahovat na 95 wattů. Podobně na tom ale bude také model Core i5-7600K. Taktem i7-7700K dosahuje na 4,2 GHz v základu a s turbo boost dokonce na 4,5 GHz. Procesor se skládá ze čtyř jader a nabídne i 8 vláken. Jeho součástí je také 8MB L3 cache. Cena procesoru se bude podle estonského e-shopu pohybovat okolo 360 euro, což je v přepočtu nějakých 9 700 Kč. 

Známe cenu nejvýkonnějšího desktopového procesoru rodiny Kaby Lake
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Kaby Lake pro desktop může být všeobecně považovaný v podstatě jako "Skylake refresh". Nepřináší totiž nový výrobní proces, ale pouze optimalizace výkonu a samozřejmě i lepší energetickou účinnost. Na trh by se měly první desktopové modely dostat na začátku příštího roku nejspíše v období vydání prvních CPU AMD Zen. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama