google-nabizi-za-hacknuti-nexusu-odmenu-200-tisic-dolaru
Novinka Google nabízí za hacknutí Nexusů odměnu 200 tisíc dolarů

Google nabízí za hacknutí Nexusů odměnu 200 tisíc dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 9. 2016 19:00

Google spustil soutěž Project Zero, jejímž cílem je najít zranitelnosti a chyby v kódu operačního systému Android. Komu se jako prvnímu podaří prolomit zabezpečení telefonů Nexus 6P a 5X, získá štědrou odměnu 200 tisíc dolarů (v přepočtu 4 814 600 Kč) .

Reklama

Úspěšní hackeři musí otestovat napadnutelnost zařízení z dálky, tedy textovou zprávou či e-mailem, a dále také zdokumentovat postup a stvořit krátký technický report, který pak bude vyvěšen na blogu projektu.

„Hlavní motivací je sběr informací o tom, jak exploity fungují. Světem o nich létá plno drbů, ale jen velmi zřídka jsou vidět v akci. Doufáme, že díky soutěži se to změní. Zároveň se dozvíme, kde jsou hlavní problémy a jak se proti takovým chybám můžeme bránit,“ uvedlav článku Natalie Silvanovich.

Google za tři roky fungování „bug bounty“ programů testerům vyplatil už více jak dva miliony dolarů. Hackeři si za nalezení zranitelnosti mohou přijít na odměny v řádech desetitisíců dolarů, v závislosti na závažnosti chyby. Od prvního června maximální vyplácená odměna vzrostla o 20 tisíc dolarů na 58 tisíc a stouplo také ohodnocení u objevených zranitelností, které se týkají problémů v technologii TrustZone nebo ověření při bootování, vysoce ohodnoceny jsou také chyby týkající se kernelu.

Zdroj: Google

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama