hewlett-packard-enterprise-proda-softwarove-aktivity
Novinka Hewlett-Packard Enterprise prodá softwarové aktivity

Hewlett-Packard Enterprise prodá softwarové aktivity

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 9. 2016 18:00

O čem se v poslední době často mluvilo, se stalo skutečností. Firma Hewlett Packard Enterprise oznámila, že prodá své vedlejší softwarové aktivity britské společnosti Micro Focus International, která za ně zaplatí 8,8 miliardy dolarů (211 miliard korun). HPE dostane 2,5 miliardy dolarů v hotovosti a nadpoloviční podíl ve spojené firmě.

Reklama

HPE, která vznikla koncem loňského roku po rozdělení Hewlett-Packard (HP) na dvě společnosti, tento týden oznámila, že oddělí softwarový byznys, který se následně spojí s britskou společností Micro Focus International. Kontrakt vytvoří z Micro Focus jednu z největších technologických firem v Británii s ročními tržbami kolem 4,5 miliardy dolarů. Podnik se sídlem v anglickém Newbury patřil původně k relativně malým hráčům, jeho pozici však změnila série akvizic.

HPE dostane v rámci kontraktu 2,5 miliardy dolarů v hotovosti a nadpoloviční podíl ve spojené firmě. Transakci, která by měla být ukončena ve třetím čtvrtletí, však ještě musí schválit antimonopolní úřady.

Hewlett-Packard Enterprise prodá softwarové aktivity
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama