o2-podava-zalobu-na-ctu-kvuli-necinnosti
Novinka O2 podává žalobu na ČTÚ kvůli nečinnosti

O2 podává žalobu na ČTÚ kvůli nečinnosti

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 9. 2016 10:00

Operátor dnes podal žalobu na Český telekomunikační úřad kvůli nečinnosti při rozhodování sporů s dlužníky. Kvůli desítkám tisíc i několik let neřešených podání prý byly dlužné částky znehodnoceny, a tím vznikla společnosti škoda, která přesahuje 250 milionů korun. Úřad podle svého vyjádření z minulého týdne nárok O2 odmítl jako neprokázaný.

Reklama

Jak již společnost O2 uvedla v lednu tohoto roku, jde o jednoduché spory se zákazníky, kteří neplní své závazky a dluží za telekomunikační služby. Nejde o spory v klasickém slova smyslu. Většinou se jedná o nesporné nároky, jejichž důvodem je platební neschopnost nebo nevůle platit ze strany dlužníka. Dlužná částka většinou nepřesahuje deset tisíc korun.

Výše škody, která kvůli nečinnosti ČTÚ společnosti O2 za léta prodlení vznikla, ovšem přesáhla 250 milionů korun. Ekonomické dopady dosáhly tohoto rozsahu právě proto, že se prodlení týkalo velkého množství pohledávek, které nebylo možné dále reálně vymáhat.

O2 nemělo jinou možnost, než se za této situace obrátit na ČTÚ s žádostí o náhradu škody a nemajetkové újmy. Protože ČTÚ odmítl žádosti vyhovět, byl operátor nucen obrátit se se svým nárokem na soud.

Zdroj: O2TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama