galaxy-note-7-problem-s-vadnymi-bateriemi-by-samsung-mohl-prijit-na-miliardu-dolaru
Novinka Galaxy Note 7: Problém s vadnými bateriemi by Samsung mohl přijít na miliardu dolarů

Galaxy Note 7: Problém s vadnými bateriemi by Samsung mohl přijít na miliardu dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 9. 2016 19:00 7

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics v pátek pozastavil prodej svých nejnovějších chytrých telefonů Galaxy Note 7. Firma sdělila, že tak učinila v reakci na šířící se zprávy o explozích a vzníceních několika těchto přístrojů. Dodávky telefonu byly zastaveny i do Česka.

Reklama

Kvůli problémům s Note 7 bude Samsung muset sáhnout hluboko do peněženky. Určitě vic, než by sám chtěl. Analytici z agentury Bloomberg předpokládají, že na výměnu všech kusů firma vynaloží asi miliardu dolarů. Vedoucí manažer smartphonů Samsungu Koh Dong Jin již v pátek uvedl, že ztráta pro podnik bude srdcervoucí.

V současné době je distribuce modelu Note 7 celosvětově pozastavena a výrobce stahuje prodané přístroje od zákazníků ke kontrole a případné výměně baterie. Všechny smartphony nyní bude muset zkontrolovat, což může trvat i několik týdnů.

V Česku se Note 7 dostal zatím jen k několika stovkám zákazníků, distribuce předobjednaných přístrojů začala 31. srpna. V obchodech měla být novinka kvůli vysokému zájmu dostupná 16. září. Ale to po aféře s bateriemi už neplatí, prodej se zatím posouvá na neurčito.

Zdroj: Bloomberg

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama