system-shock-3-se-vraci-opet-se-bude-tocit-okolo-shodan
Novinka System Shock 3 se vrací, opět se bude točit okolo Shodan

System Shock 3 se vrací, opět se bude točit okolo Shodan

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

3. 9. 2016 09:00 3

System Shock 3, který byl oznámený na konci minulého roku, dostává konkrétnější obrysy. Warren Spector, hlavní designer hry se totiž podělil o několik zajímavých informací v rozhovoru pro deník Polygon.

Reklama

Z rozhovoru vyplývá, že příběh System Shock 3 se opět bude točit kolem Shodan. Spector a jeho tým se přitom pokusí uzavřít všechny otevřené otázky, které se příběhem doposud linuly. Příběh by ovšem měl dobře posloužit i hráčům, kteří si se sérií začnou poprvé.

Na následujících řádcích se nachází několik spoilerů, takže pokud k System Shock chcete přistoupit s čistou hlavou, přestaňte číst.

System Shock 3 se vrací, opět se bude točit okolo Shodan
i Zdroj: PCTuning.cz

Začátek System Shock 3 bude zasazený do roku 2114, kdy se odehrával druhý díl. Na něj třetí díl přímo naváže, přičemž se v něm objeví hned šest známých postav – Rebecca Siddons, do níž se na konci druhého dílu Shodan stáhla, dále Thomas Suarez, Rebecca Lansing, „Voják“ z druhého dílu a Edward Diego z jedničky.

Zatímco v prvních dvou dílech byla Shodan znázorněna jako poblázněná umělá inteligence, která nesnáší lidi, ve třetím díle bychom měli prozkoumat její motivy.

Ačkoliv System Shock 3 v mnoha ohledech naváže na předchozí díly, měl by přijít také s mnoha novinkami. Warren Spector uvedl, že ve hře chtějí sledovat aktuální herní standardy, což mimo jiné znamená vytvoření zcela nového herního rozhraní.

Také cyberpunkové zasazení je podle Warrena Spectora dnes již přežité, hra by se proto měla více zaměřit na aktuálnější témata jako je hackování, kybersvěty nebo virtuální realita.

Co se týče žánrového zařazení, v tom Warren Spector zatím jasno nemá. V současné době v něm prý probíhá „duševní boj“ o to, zdali se hra svými mechanikami přikloní spíše k prvnímu dílu, nebo k dílu druhému. Tím chtěl asi říci, že zatím neví, zdali System Shock bude spíše střílečka, nebo akční RPG.

Ať už to bude tak či onak, Warren Spector si je prý moc dobře vědomý, že her typu System Shock je v dnešní době celá řada. Aby tak byl herní projekt úspěšný, musí být dostatečně inovativní a nabídnout něco jedinečného. Doufejme, že se to Warrenu Spectorovi podaří a my ze System Shock 3 opět budeme na větvi.

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama