lindsay-lohan-s-zalobou-tvurcu-gta-v-u-soudu-neuspela
Novinka Lindsay Lohan s žalobou tvůrců GTA V u soudu neuspěla

Lindsay Lohan s žalobou tvůrců GTA V u soudu neuspěla

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 9. 2016 17:30 4

Americká herečka, popová zpěvačka a bývalá modelka Lindsay Lohan v roce 2014 zažalovala Take-Two Interactive, protože v GTA V a propagačních materiálech k této hře bez svolení údajně použila její podobiznu.

Reklama

Lindsay Lohan konkrétně tvrdila, že na ní byl založen charakter Lacey Jonas. A později k tomu připojila také obvinění, že podle ní byla vytvořena i žena v červených bikinách, která na hráče shlížela z úvodní obrazovky hry GTA V, a to i přestože Daily Dot dříve potvrdil, že tento charakter byl vytvořen podle docela jiné modelky.

Lindsay Lohan s žalobou tvůrců GTA V u soudu neuspěla
i Zdroj: PCTuning.cz

V tom samém roce vydavatele Take-Two zažalovala také americká televizní hvězda Karen Gravano, která tvrdila zase to, že podle ní byla vytvořena postava Andrey Bottino. Ani jedna přitom u soudu neuspěla.

Odvolací oddělení Nejvyššího soudu státu New York rozhodla, že žaloba není oprávněná, protože tvůrci nikdy nepoužili jméno žalobkyň a ani jejich portrét či obrázek. Podle soudce by žaloba nemohla být vyslyšena ani v případě, kdyby se ve videohře skutečně nacházela postava podobná žalobkyním, neboť „GTA V nabízí unikátní příběh, postavy, dialogy a prostředí společně s možností vybrat si svůj vlastní postup ve hře, což z něj dělá fiktivní satiru“.

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama