mobilni-hit-pokemon-go-uz-vydelal-pres-11-miliard-korun
Novinka Mobilní hit Pokémon GO už vydělal přes 11 miliard korun

Mobilní hit Pokémon GO už vydělal přes 11 miliard korun

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

4. 9. 2016 09:00 4

I přestože počet aktivních hráčů výrazně klesá, na augmentové realitě založená hra Pokémon GO zvládla vydělat neskutečné množství peněz. Podle analýzy společnosti SensorTower by se mělo jednat o více jak 440 milionů dolarů, tedy více než 11 miliard korun.

Reklama

Pokémon GO navíc v mnoha zemích patří mezi nejoblíbenější aplikace a každý další den vytváří tržby v hodnotě 4 miliony dolarů (cca 100 milionů korun). Doposud se Pokémon GO podařilo vydělat více peněz, než filmům Warcraft, Independence Day: Resurgence (Den nezávislosti: Nový útok) a Angry Birds Movie (Angry Birds ve filmu).

Mobilní hit Pokémon GO už vydělal přes 11 miliard korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Celosvětově Pokémon GO překročila hranici 180 milionů stažení, přičemž v některých zemích ji najdeme i na více jak 10% aktivních zařízení. Například v USA byla Pokémon GO k 30. srpnu zastoupena na 12% všech aktivních zařízení, přičemž hráči v ní průměrně strávili 32 minut.

Pokémon GO se během prvního týdne na trhu stala nejstahovanější aplikací všech dob a k tomu ještě vydělala přes 14 milionů dolarů (350 milionů korun). Zajímavé je, že k uvedení na největších trzích došlo teprve nedávno, takže rekord Pokémon GO dokázala pokořit i bez čínských nebo indických hráčů.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama