mladi-lide-mohou-u-o2-ziskat-kazdy-mesic-az-5-gb-dat-navic
Novinka Mladí lidé mohou u O2 získat každý měsíc až 5 GB dat navíc

Mladí lidé mohou u O2 získat každý měsíc až 5 GB dat navíc

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 9. 2016 09:00

Operátor O2 se začátkem školního roku startuje nový program Datomat, který mladým lidem přináší možnost získat až 5 GB dat k jejich tarifu každý měsíc navíc. „Digitální technologie jsou často vnímány jako něco, co lidi rozděluje. Proto jsme se rozhodli přijít s konceptem, ve kterém budeme mladé lidi odměňovat mobilními daty za různé aktivity v reálném i digitálním světě,“ uvedl Tomáš Budník, generální ředitel O2.

Reklama

Mobilní data navíc budou moct získat všichni rezidentní zákazníci O2 mladší 27 let, kteří využívají tarify Kůl 2 GB, FREE CZ nebo FREE Evropa. Do programu se však může přihlásit kdokoli ve věku do 27 let i v případě, že nyní nevyužívá služby O2. V rámci registrace dostane 20 GB mobilních dat, která mu zůstanou uložena 6 měsíců a může je začít využívat po přechodu na jeden z vybraných tarifů O2.

Možností, jak získat data, nabídne Datomat několik. Jedna z nich je geolokační aplikace Datomat, v rámci které O2 rozmístí téměř deset tisíc datových bran s více než deseti miliony megabytů mobilních dat po celé České republice. Datové brány budou například na hradech a zámcích, na rozhlednách, v muzeích, v knihovnách, parcích a na řadě dalších turistických míst. Všechny datové brány najdou zákazníci v mobilní aplikaci Datomat, která je dostupná pro Android a iOS. Další možností pro získání dat bude například přihlášení projektu do neziskového programu na podporu komunity v rámci programu SmartUp od Nadace O2, různé sportovní aktivity jako například účast na maratonu v rámci Run Czech nebo hraní vybraných online her. Cesty, jak získat data navíc, budou v Datomatu průběžně přibývat.

Nasbíraná data se budou zákazníkům střádat v Datomatu a jejich platnost bude šest měsíců. Z nastřádaných dat si mladí mohou každý měsíc ke svému tarifu přidat až 5 GB. V praxi to znamená, že pokud zákazník během října v rámci svých aktivit nasbírá 18 GB mobilních dat, může například využít 5 GB v prosinci, 3 GB v lednu, 5 GB v únoru a 5 GB v březnu.

O2 dnešní dne také spouští veřejnou beta verzi aplikace, ostrý start je naplánovaný na 10. září na festivalu O2 Ynpirology.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama