mapy-cz-maji-hlasovou-turistickou-navigaci
Apple Novinka Mapy.cz mají hlasovou turistickou navigaci

Mapy.cz mají hlasovou turistickou navigaci

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 9. 2016 12:00

Nová turistická navigace Mapy.cz hlasově dovede do cíle řidiče, cyklisty i pěší turisty nejen v celé Evropě, ale také na čtyřech dalších kontinentech. Zatím k tomu však budou potřebovat internet.

Reklama

„Srpen byl pro vývoj navigace zásadní. V uzavřeném testu jsme ji zpřístupnili šesti a půl tisícům lidí, kteří nám zejména o víkendech posílali zpětnou vazbu přes aplikaci, e-maily a sociální sítě. Těmi, co turistickou navigaci testovali nejvíce, byli cyklisté, nicméně zapojila se i spousta řidičů a pěších. Díky jejich podnětům se nám podařilo vylepšit mnoho detailů, zlepšili jsme stabilitu aplikace, odstranili nepotřebné povely, upravili nastavení hlasu a přidali na výběr i syntetický hlas, tedy TTS technologii převádějící text na řeč,“ vysvětluje Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Aplikace umí nově navádět v i tunelech, takže dočasná ztráta GPS signálu nehraje roli. K dalším funkcím navigace patří klasicky upozorňování na blížící se rozcestník, nebo také možnost navolit si neomezené množství průjezdních bodů. Zatím je k výpočtu trasy a případnému přepočtu zapotřebí připojení k internetu. V následujících týdnech a měsících se to ale změní. „Naší snahou je, aby navigace brzy fungovala plně v offline módu. Proto teď intenzivně pracujeme na vývoji offine plánování a vyhledávání, stejně tak jako na offline mapách celého světa. Zatím mohou lidé využívat offlinové mapy Evropy, které práci s navigací výrazně zrychlují,“ vysvětlil Faifer s tím, že v online režimu je navigace k dispozici kromě Evropy také v Severní a Jižní Americe, Africe a Austrálii. Pro výpočet trasy v zahraničí zatím Mapy.cz využívají Open Source Routing Machine, zatímco v České republice a na Slovensku běží navigace na algoritmu společnosti Seznam.cz.

Aktualizovanou aplikaci pro Android je možné stahovat zde. Nová verze pro systém iOS bude dostupná během několika příštích hodin.

Zdroj: Mapy.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama