samsung-gear-s3-oficialne-s-tizenem-a-skvelou-vybavou
Novinka Samsung Gear S3 oficiálně: S Tizenem a skvělou výbavou

Samsung Gear S3 oficiálně: S Tizenem a skvělou výbavou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 8. 2016 19:00 1

Samsung právě představil chytré hodinky Gear S3. Zaujmout chtějí atraktivním designem, odolností proti prachu a vodě, operačním systémem Tizen, GPS a také doplňkovou podporou LTE u vybavenějšího modelu.

Reklama

Samsung Gear S3 se budou prodávat ve dvou variantách. Model frontier se vyznačuje se robustnějším vzhledem, než přináší verze Classic, která vsází spíše na minimalismus. Oboje nové hodinky se pyšní stupněm krytí IP68, což v praxi znamená, že jsou odolné vůči vniknutí prachu a vody (maximální hloubka 1,5 metru po dobu 30 minut). Super AMOLED displej Gear S3 je kruhový s úhlopříčkou 1,3 palce a rozlišením 360 × 360 px (jemnost 278 ppi). Před mechanickým poškozením ho chrání ochranné sklo Gorilla Glass SR+.

Díky otočné lunetě mohou uživatelé bez dotyku obrazovky přijmout nebo odmítnout hovor nebo odložit upozornění. Navíc se psaním po displeji zprávy automaticky převedou do textu. Prostřednictvím aplikace Reminders lze zase jednoduše vytvářet krátká připomenutí nebo seznam úkolů.

Pokud uživatelé nepotřebují mít svůj smartphone po ruce, mohou ho jednoduše nechat doma. Vestavěná GPS umožňuje přesné sledování fitness aktivity, zatímco Alti/barometr a rychloměr umožňují sledovat vše od nadmořské výšky a atmosférického tlaku až po náhlé změny v počasí, ujetou vzdálenost či rychlost.

Vestavěný reproduktor umožňuje aktivaci hlasových zpráv, nebo poslech oblíbené hudby. Baterie hodinek má kapacitu 380 mAh a její dobíjení je realizováno bezdrátově skrze dodávanou „kolébku“.

Pro potřeby operačního systému Tizen je připraven dvoujádrový procesor s taktem 1,0 GHz, kterému sekunduje 768 MB RAM. Datový prostor reprezentuje 4GB úložiště. Potřebnou bezdrátovou konektivitu poté obstarávají moduly Bluetooth 4.2, WiFi a/b/g/ a LTE. Díky technologii NFC je také možné v obchodech platit prostřednictvím integrované služby Samsung Pay.

K samotnému spárování hodinek budete potřebovat chytrý telefon s Androidem 4.4 a novějším, který disponujeme alespoň 1,5 GB operační paměti. O podpoře iPhonů, a tedy kompatibilitě se systémem iOS, nemáme zatím žádné informace.

Cena a dostupnost hodinek Samsung Gear S3 v tuto chvíli není známa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama