zavodni-hra-forza-horizon-3-miri-i-na-pc-systemove-pozadavky-neprijemne-zaskoci
Novinka Závodní hra Forza Horizon 3 míří i na PC, systémové požadavky nepříjemně zaskočí!

Závodní hra Forza Horizon 3 míří i na PC, systémové požadavky nepříjemně zaskočí!

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

31. 8. 2016 11:00 29

Pokud jste si někdy chtěli zahrát závodní hru Forza, museli jste si koupit Xbox. Tato herní série totiž bývala dlouhé roky exkluzivním titulem herních konzolí od Microsoftu podobně, jako třeba Gran Turismo na PlayStationu. Jenže pak přišla změna obchodní politiky Microsoftu, která nám do našich počítačů přinesla a do budoucna ještě přinese několik zajímavých exkluzivních her - jmenovitě třeba Rise of the Tomb Raider, Quantum Break nebo právě Forza Horizon 3.

Reklama

Jestliže se historicky první PC verze v sérii Forza bude alespoň vzdáleně držet zajetých standardů, máme se na co těšit. Forza patří jednoznačně mezi to nejlepší, co nám Xboxy nabízí.

O vývoj hry Forza Horizon 3 se postaralo studio Playground Games, které má na svědomí také vývoj skvělé Forza Horizon 2. Namísto kvality hry tak mnohem větší obavy vzbuzovaly systémové požadavky - hry ve verzích pro počítače jsou často špatně optimalizované a požadavky přehnané, což v porovnání s hardwarovým vybavením konzolí často bije do očí.

Závodní hra Forza Horizon 3 míří i na PC, systémové požadavky nepříjemně zaskočí!
i Zdroj: PCTuning.cz

I v případě Forza Horizon 3 by mohlo dojít k jistému rozčarování. Doporučené systémové požadavky pro chod hry v rozlišení 1080p mimo jiné obsahují grafiku Nvidia GTX 970 nebo GTX 1060 nebo AMD R9 290X nebo AMD RX 480. Zbytek systémových požadavků najdete níže:

  • Procesor: i7 3820 3,6 GHz
  • Grafická karta: Nvidia GTX 970 nebo Nvidia GTX 1060 / AMD R9 290X nebo AMD RX 480
  • VRAM: 4 GB
  • RAM: 12 GB
  • HDD: 55 GB
  • OS: Windows Anniversary Edition 64-bit 14393.101
  • DirectX 12

Ještě jednou zdůrazňuji, že výše uvedené systémové požadavky se týkají Forza Horizon 3 v rozlišení 1080p. Tato hra nabízí také rozlišení 4K, systémové požadavky pro toto rozlišení však zatím nebyly uveřejněny.

Bezplatné demo Forza Horizon 3 vyjde 12. září. Vydání hry je naplánováno na 27. září.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama