prodavat-se-zacal-dvoupasmovy-gigabitovy-router-tp-link-archer-c59
Novinka Prodávat se začal dvoupásmový gigabitový router TP Link Archer C59

Prodávat se začal dvoupásmový gigabitový router TP Link Archer C59

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 8. 2016 17:30 4

TP-Link uvádí do prodeje WiFi router Archer C59, který dokáže přenášet data rychlostí až 1 350 Mbit/s ve dvou pásmech. Díky třem výkonným externím anténám pak nabídne kvalitní pokrytí i v členitých interiérech a aplikace Tether umožňuje router ovládat i na dálku pomocí mobilního telefonu.

Reklama

Router Archer C59 díky podpoře nejnovějšího standardu WiFi s označením 802.11ac podporuje přenos dat v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz kombinovanou rychlostí až 1,35 Gbit/s (867 Mbit/s v pásmu 5 GHz a 450 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz). Připojit k němu lze i zařízení, která podporují pouze dřívější standardy 802.11 a/b/g/n.

Novinka je vybavena třemi výkonnými externími anténami, které zajišťují silný signál i ve složitém a rozsáhlém prostoru. Je možné vytvořit dvě samostatné sítě, kde nenáročné úlohy jako e-mail nebo procházení internetu probíhají v pásmu 2,4 GHz a pásmo 5 GHz je vyhrazeno pro činnosti, kde je důležitá rychlost a stabilita, např. hraní online her, videokonference nebo streamování multimédií.

Vedle velmi rychlé bezdrátové sítě nabízí Archer C59 i možnost kabelového připojení až čtyř zařízení standardními porty RJ45 o rychlosti 100 Mbit/s. K univerzálnímu portu typu USB 2.0 lze připojit místní tiskárnu, externí pevný disk nebo jiné sdílené zařízení, k němuž budou mít přístup všichni uživatelé v síti nejen interně, ale i na dálku prostřednictvím FTP.

Router TP-Link Archer C59 je možné nastavit a spravovat nejen prostřednictvím obvyklého webového rozhraní z počítače, ale i pomocí mobilní aplikace Tether pro zařízení se systémy iOS a Android, kterou výrobce dává k dispozici zdarma. Tether slouží ke konfiguraci routeru a jeho řízení včetně přidělování uživatelských oprávnění, nastavení rodičovského dohledu, stanovení pravidel pro sdílení multimédií a dalších funkcí, vše v přehledném a intuitivním rozhraní.

V České republice lze router TP-Link Archer C59 zakoupit za 1 399 korun včetně daně.

Prodávat se začal dvoupásmový gigabitový router TP Link Archer C59
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama