financni-zprava-prozrazuje-ze-spolecnosti-cd-projekt-se-i-pres-mezirocni-pokles-vede-nadmiru-dobre
Novinka Finanční zpráva prozrazuje, že společnosti CD Projekt se i přes meziroční pokles vede nadmíru dobře

Finanční zpráva prozrazuje, že společnosti CD Projekt se i přes meziroční pokles vede nadmíru dobře

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

30. 8. 2016 15:45 5

Polská společnost CD Projekt uveřejnila finanční zprávu za první polovinu roku 2016. Vyplývá z ní, že společnosti se vede velmi dobře.

Reklama

Za první polovinu roku 2016 společnost CD Projekt utržila 1,97 miliard korun a vykázala čistý zisk ve výši 837 milionů korun. Abychom tato čísla dali do souvislostí, musím dodat, že v první polovině roku 2015 společnost zaznamenala prodeje ve výši 3,35 miliard korun a čistý zisk 1,54 miliard korun. To však došlo k vydání Zaklínače 3: Divoký Hon.

Finanční zpráva prozrazuje, že společnosti CD Projekt se i přes meziroční pokles vede nadmíru dobře
i Zdroj: PCTuning.cz

Do letošního zisku se promítly prodeje z digitální distribuce GOG a stále docela slušné prodeje základní verze Zaklínače 3 i prodeje dvou DLC – Srdce z kamene a O víně a krvi. Právě druhé DLC by pak mělo přispět k prodejům i nadále, neboť vyšlo teprve před několika měsíci.

Do budoucnosti má pak CD Projekt v rukávu hned několik projektů. Dnes vydanou GOTY edici Zaklínače 3 brzy doplní také samostatně stojící karetní hra Gwint, která pochází právě ze Zaklínače. Ve vzdálenější budoucnosti pak CD Projekt plánuje vydat slibně vypadající RPG Cyberpunk 2077. Na to si ale ještě pár let počkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama