aplikace-google-duo-pro-videohovory-zaznamenala-pres-5-milionu-stazeni
Novinka Aplikace Google Duo pro videohovory zaznamenala přes 5 milionů stažení

Aplikace Google Duo pro videohovory zaznamenala přes 5 milionů stažení

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 8. 2016 11:00 1

Nová aplikace Duo, který je přímým konkurentem FaceTimu od Applu, ale také Skypu od Microsoftu či Messengeru od Facebooku, umožňuje uskutečňovat kvalitní zašifrované videohovory, což zjevně uživatele zaujalo. Dokládá to tweet šéfa Googlu Sundara Pichaie, podle kterého Duo zaznamenala v Google Play již více než pět milionů stažení a toto číslo dál utěšeně narůstá.

Reklama

Od konkurentů se Google Duo odlišuje hlavně funkcí Knock, knock, která zobrazuje videopřenos volajícího ještě předtím, než volaný hovor vůbec zvedne. Zároveň aplikace také dokáže flexibilně reagovat na kvalitu internetového přenosu. To znamená, že při pomalejším připojení sníží rozlišení přenášeného videa tak, aby byl videohovor co nejplynulejší. Duo také automaticky přepíná mezi WiFi připojením například u vás doma a mobilní internetovou sítí. Uživatel tedy může pokračovat v konverzaci bez přerušení i po odchodu z domu.

Aplikace je dostupná pro platformy iOS/Android a váže se na telefonní číslo, tedy nepotřebuje žádnou registraci, profil ani Google účet. Pro aktivaci je nutné pouze potvrdit kód z SMS zprávy. A to je vše.

Google Duo představil na své vývojářské konferenci I/O  květnu, kde také oznámil, že připravuje ještě textovou komunikační aplikaci Allo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama