msi-boduje-v-prodejich-grafickych-karet-letos-jich-prodalo-uz-vice-nez-2-miliony-kusu
Novinka MSI boduje v prodejích grafických karet. Letos jich prodalo už více než 2 miliony kusů

MSI boduje v prodejích grafických karet. Letos jich prodalo už více než 2 miliony kusů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 8. 2016 15:00 17

Podle webu DigiTimes prodala společnost MSI za první polovinu letošního roku už dva miliony grafických karet a očekává se, že do konce roku jich stihne prodat pět milionů.

Reklama

Oproti loňskému roku se tak jedná o nárůst prodejů o 31,6 %. Firmě MSI to přineslo provozní zisk ve výši 47,2 milionů dolarů. Nárůst prodeje grafik značky MSI může být částečně způsoben vysokým podílem grafických karet s čipy od značky Nvidia na trhu, jelikož se MSI zaměřuje zejména na tyto grafiky.

MSI boduje v prodejích grafických karet. Letos jich prodalo už více než 2 miliony kusů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zdroj také uvádí, že k prodejům a celkové image značky přispívají také silné prodeje herních notebooků série Gaming. MSI chce v roce 2016 prodat celkem 1,2 milionu herních notebooků, což by měl být oproti loňskému roku nárůst o 33,3 %. To by firmě přineslo dodatečný provozní zisk více než 94 milionů dolarů.

Jak letošní výsledky zamíchají kartami v celkovém počtu prodaných grafik zatím není ještě jasné. Kupříkladu v loňském roce vedl Asus s 4,5 miliony prodaných kusů. O druhé místo se pak dělilo právě MSI s Gigabyte s 3,5 miliony prodaných grafik. Pokud tedy MSI zvládne do konce roku prodat 5 milionů grafických karet, mohlo by se stát jedničkou na trhu a předběhnout tak Asus.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama