vyzkouseli-jsme-novy-honor-8-preview
Novinka Vyzkoušeli jsme nový Honor 8 (preview)

Vyzkoušeli jsme nový Honor 8 (preview)

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 8. 2016 10:00 4

V zamračeném Stockholmu představila ve čtvrtek mladistvá značka Honor, která patří pod čínský Huawei, dlouho očekávanou novinku Honor 8. Jedná se o špičkový smartphone se skleněnými zády a dvojitým fotoaparátem.

Reklama

Nový Honor byl oficiálně představen 11. července v Číně a zhruba týden poté se začal prodávat. S evropským launchem progresivní výrobce otálel a schoval si ho až na konec srpna, což se ukázalo nakonec jako velká škoda, protože jeho novinka stojí opravdu za to.

Po stránce výbavy je Honor 8 v podstatě dvojče Huawei P9, rozdíly mezi těmito modely ale samozřejmě existují. Celokovové tělo nahradila kombinace kovu a skla, kde kovový je rám a skleněná potom záda. Dál už odlišností ve výbavě najdeme jen minimum.

Honor 8 s P9 sdílí duální dvanáctimegapixelový fotoaparát i čelní osmimegapixelový foťák, Full HD displej s úhlopříčkou 5,2 palce (a tedy jemností 423 ppi) i bleskurychlou čtečku otisků prstů na zádech. Je tu také reverzibilní USB-C konektor, který vždy zapojíte napoprvé správně.

Největší rozdíl mezi oběma telefony spočívá v použitém hardwaru, kdy Honor se musí spokojit s trochu slabším procesorem. Zatímco P9 má Kirin 955, „osmičku“ pohání starší čip Kirin 950. V praxi ale žádný rozdíl nepoznáte. Jak svižná novinka je můžete vidět ve videu na konci článku, kde ji porovnáváme se Samsungem Galaxy S7. Samozřejmostí ve výbavě Honoru 8 je Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou EMUI 4.1 a hybridní dual SIM slot, dále nechybí ani infraport a baterie s kapacitou 3000 mAh a podporou rychlodobíjení.

Vraťme se ještě k dvojitému fotoaparátu, který je jednou z hlavních předností telefonu. Výrobce vsadil na dva čipy Sony IMX286 s rozlišením dvanáct megapixelů. Na poměry chytrých mobilů fotí Honor 8 výborně, jakmile však začne světla ubývat, přibývá šumu, který snižuje množství detailů ve snímcích. Přesto je výsledek velmi dobrý, za což smartphone vděčí také přítomnému laserovému ostření.

Jak jsme u telefonů Honor (respektive Huawei) zvyklí, aplikace fotoaparátu nabízí celou řadu fotografických módů, od různých barevných filtrů až po plně manuální režim, kde lze nastavovat prakticky vše, takže na své si přijdou i nároční uživatelé. Režimy focení se vyvolají tahem z levé části obrazovky a nastavení foťáku jako takové tahem z pravé části doleva. Jediné, co mi opravdu vadí, je, že i nový Honor, podobně jako jeho předchůdci a souvěrci od stajového Huawei, neumí automatické HDR v reálném čase.

Po zhruba týdenním testování již můžeme s klidným svědomím napsat, že Honor 8 je velmi vyváženým smarpthonem, který nemá zásadnější slabiny, byť špičkový konkurenti jako třeba Samsung Galaxy S7 nebo LG G5 jsou z hlediska výbavy přeci jen o něco dál. Jenže jsou také podstatně dražší.

V České republice odstartovaly předobjednávky Honoru 8 ve čtvrtek 25. srpna ve 20 hodin. Cena za základní 32GB verzi je 10 990 Kč, verze s 64GB pamětí stojí 11 990 Kč. Telefon je možné zakoupit u prodejců Alza.cz, Mall.cz, CZC.cz, Smarty, Mobil pohotovost, Datart, Euronics, Space a Electroworld a také u operátorů O2 a T-mobile.

Na recenzi Honoru 8 momentálně usilovně pracujeme.

Benchmarky: AnTuTu a Geekbench 3

Galerie

Video

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama