vodafone-se-chlubi-pokrytim-internetu-lte
Novinka Vodafone se chlubí pokrytím internetu LTE

Vodafone se chlubí pokrytím internetu LTE

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 8. 2016 08:00

Vodafone splnil podmínky aukce kmitočtů z listopadu 2013 a již podruhé během dvou a půl let pokryl aukcí požadované oblasti České republiky signálem LTE. Uvedl to ve včerejší tiskové zprávě. 

Reklama

LTE v pásmu 800 MHz tak postupně překrylo již vybudované a funkční LTE na frekvenci 900 MHz, které svou rychlostí a kvalitou služby plně odpovídá podmínkám aukce.

„V současné době plníme povinnost pokrytí v 32 okresech typu A (s nižší hustotou populace), což je o dva více, než bylo požadováno v kritériích aukce, ale i v dalších 33 okresech typu B. Díky více než 4300 LTE vysílačů nyní pokrýváme rychlým mobilním internetem LTE 98,7 % populace ČR,“ uvedl Balesh Sharma, generální ředitel společnosti Vodafone.

Vodafone začal již v roce 2013 pokrývat Českou republiku Turbo internetem, rychlým mobilním internetem na technologii 3G a LTE 900 MHz. Díky této strategii Vodafone jako první operátor na českém trhu přinesl rychlý mobilní internet také zákazníkům mimo velká města. Začátkem letošního roku probíhalo v Česku nezávislé měření kvality mobilních sítí prováděné společností P3 communications, která je uznávanou autoritou v oboru. Na základě tohoto měření společnost P3 udělila Vodafonu certifikát „nejlepší v testu“ za nejrychlejší nabízené datové přenosy a nejspolehlivější hlasové služby.

Data Českého telekomunikačního úřadu o všech pokrytých regionech jsou k dispozici na adrese lte.ctu.cz/rk.

Zdroj: Vodafone TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama