amd-konecne-verejne-predstavilo-procesory-s-jadrem-zen
Novinka AMD konečně veřejně představilo procesory s jádrem Zen

AMD konečně veřejně představilo procesory s jádrem Zen

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 8. 2016 10:00 72

Společnost AMD včera poprvé oficiálně veřejně představila své nové procesory vycházející z architektury jádra Zen. Učinilo tak na prezentační akci v San Francisku. 

Reklama

Jako vůbec první procesor z nadcházející generace byl představen inženýrský vzorek procesoru z rodiny Summit Ridge určený pro stolní počítače. Tento model by měl být nasazen jako konkurent pro modely Core i7 Broadwell-E, jelikož nabídne 8 jader, 16 vláken a takt nastavený na 3 GHz. Oproti stávajícím desktopovým modelům od AMD by nový model měl nabídnout až o 40 % lepší výkon v poměru instrukcí na takt (měřeno v renderovacím softwaru Blender). 

AMD konečně veřejně představilo procesory s jádrem Zen
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě tohoto desktopového procesoru určeného nadšencům byl představen také 32jádrový (64vláknový) serverový procesor AMD Naples, který je rovněž postavený na architektuře Zen. Určený by měl být zejména pro servery se dvěma procesory, na nichž běží operační systém Windows Server. Společně v novými procesory byly také upřesněny podrobnosti o patici a potažmo platformě AMD AM4. Tato platforma by měla nabídnout podporu pamětí DDR4, sběrnice PCIe 3. generace, rozhraní USB 3.1 2. generace s rychlostí až 10 Gb/s a připojení disků NVMe a SATA Express. 

AMD konečně veřejně představilo procesory s jádrem Zen
i Zdroj: PCTuning.cz

Další detaily hodlá AMD odhalit ještě příští týden v rámci prezentace na symposiu Hot Chips 28. 

Zdroj: AMD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama