huawei-p9-ziskal-prestizni-oceneni-eisa-za-nejlepsi-spotrebitelsky-smartphone
Novinka Huawei P9 získal prestižní ocenění EISA za nejlepší spotřebitelský smartphone

Huawei P9 získal prestižní ocenění EISA za nejlepší spotřebitelský smartphone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 8. 2016 15:00

Huawei získal od evropského sdružení časopisů zaměřených na audiovizuální techniku a multimédia (EISA) ocenění „Evropský spotřebitelský smartphone roku 2016–2017“ za svůj top model P9. Sluší se připomenout, že tuto kategorii čínský výrobce ovládl počtvrté za sebou. Loni zvítězil díky modelu P8, předloni bodoval Ascend P7 a rok předtím si odnesl ocenění Ascend P6.

Reklama

Odborná porota Huawei P9 ocenila zejména za duální fotoaparát s certifikací Leica, mistrovskou úroveň kvality zpracování a výkonný hardware. Vyzdvihnutí se dočkala také baterie s kapacitou 3 000 mAh a displej s ochranným sklíčkem Gorilla Glass 4, které je na okrajích malinko zahnuté, což vytváří zajímavý optický efekt, jemuž se také někdy říká 2,5D.

Podle nedávné zprávy Huawei za první ololetí letošního roku prodal na celém světě 60,56 milionu smartphonů, což představuje meziroční nárůst o 25 %. K úspěchu značce pomáhají globální vlajkové modely. Novinky P9 a P9 Plus si od dubnového uvedení na trh pořídilo již 4,5 milionu zákazníků. V porovnání s loňským  P8 je zájem o novou generaci za stejné období 1,3násobný.

Zdroj: EISA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama