financni-vysledky-t-mobile-spotreba-dat-se-zdvojnasobila
Novinka Finanční výsledky T-Mobile: Spotřeba dat se zdvojnásobila

Finanční výsledky T-Mobile: Spotřeba dat se zdvojnásobila

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 8. 2016 15:00

Česká pobočka operátora T-Mobile zvýšila v pololetí provozní zisk EBITDA o pět procent na 5,5 miliardy korun. Celkové tržby dosáhly 12,8 miliardy korun, tržby ze služeb pak 9 miliard.

Reklama

Počet mobilních zákazníků operátora stoupl meziročně zhruba o 12 tisíc na 6,008 milionu. Množství tarifních klientů se zvýšilo o téměř tři procenta na 3,623 milionu, lidí s předplacenou kartou je naopak o tři procenta méně. Průměrný měsíční výnos za zákazníka se zvýšil o jednu korunu na 250 Kč, z toho 47 procent tvořily nehlasové služby.

V daném období (leden až červen) uživatelé mobilních služeb v průměru provolali 158 minut měsíčně, což představuje meziroční nárůst o 1,7 %. Spotřeba služeb rostla ve všech oblastech, zejména v datech, kde se objem přenesených dat zvýšil o 111 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku a dosáhl 14 593 terabytů.

T-Mobile Czech Republic je členem mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom a letos slaví 20 let na českém trhu. V posledních dvou letech se součástí T-Mobilu staly firmy GTS a T-Systems.

Zdroj: T-Mobile TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama