phlips-zacne-prodavat-svuj-prvni-monitor-s-vysouvaci-webkamerou
Novinka Phlips začne prodávat svůj první monitor s vysouvací webkamerou

Phlips začne prodávat svůj první monitor s vysouvací webkamerou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 8. 2016 09:00

Philips si je vědom stále větší odhodlanosti hackerů i potenciálního rizika sledování přes webové kamery, a proto přichází s prvním monitorem s webkamerou, která se skrývá v rámečku obrazovky a v případě potřeby se vysune.

Reklama

Webkamery se staly rychlým a jednoduchým prostředkem, jak zůstat v kontaktu s kolegy a partnery po celém světě. Pro mnoho profesionálů je jejich webkamera zásadním nástrojem k přímému navázání kontaktu s lidmi – a posílení spolupráce – čímž se ušetří hodně času stráveného cestováním. Každá webová kamera je však i jakýmsi oknem do podniku. Při hackerském průniku by mohla být teoreticky použita k vytvoření neoprávněného přístupu.

„S rostoucím vědomím potenciálně ohrožených míst v bezpečnosti si mnoho uživatelů nepřeje, aby webkamera celý den mířila na jejich pracovní stůl,” řekl František Koutník, country manager pro Českou republiku a Slovensko společnosti MMD. „Webkamera nejnovějšího monitoru 272B7QPTKEB tyto obavy zažene. Podle potřeby se během meetingů vysune, a jinak zůstává pohodlně skrytá.“

Nový 27palcový model 272B7QPTKEB, který se objeví na trhu ještě tento měsíc, si klade za cíl zaujmout náročnější uživatele. Nabízí 27palcový Quad HD displej s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů, široké pozorovací úhly (IPS panel - 178° v obou směrech), tři USB 3.0 konektory pro svižnější přenos dat a k životnímu prostředí šetrnou technologii PowerSensor. Ta je schopná poznat, jestli někdo sedí před monitorem, a automaticky sníží jas obrazovky, pokud se uživatel vzdálí.

Monitor rovněž podporuje funkci Daisy Chaining, která umožňuje propojit dohromady několik zařízení za použití jediného připojení mezi každými dvěma z nich. Toto uspořádání kabelů s jedním DisplayPortem mezi sadou monitorů zajistí i přehlednější nastavení systému. V další výbavě nechybí vestavěné reproduktory (2 W), technologie vylepšení obrazu SmartImage, stojan SmartErgoBase umožňující uživatelům naklánět, otáčet a zvednout monitor do nejlepší pozice či již zmiňovaná vysouvací webkamera s rozlišením 2 Mpx.

Philips svůj nový monitor nabídne zákazníkům za doporučenou cenu 18 999 Kč.

Phlips začne prodávat svůj první monitor s vysouvací webkamerou
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Philips

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama