htc-predstavilo-program-podpory-vyvoje-periferii-a-brzy-spusti-obchod-viveport
Novinka HTC představilo program podpory vývoje periferií a brzy spustí obchod Viveport

HTC představilo program podpory vývoje periferií a brzy spustí obchod Viveport

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 8. 2016 08:00

HTC oznámilo, že bude spolupracovat s vývojáři třetích stran za účelem rozšíření a obohacení nabídky příslušenství pro svůj set virtuální reality Vive.

Reklama

Součástí spolupráce budou semináře nad rámec školení poskytovaných společnostmi Valve a Synapse. V rámci nich budou moci vývojáři získat zdroje i software potřebný pro vývoj periférií a příslušenství, jejichž pohyb lze sledovat pomocí základnových stanic systému Vive. Zároveň firma nabídne technickou podporu při integraci nových periferií a pomoc s jejich uvedením na trh. Tento program by měl podpořit vznik nových hardwarových řešení, která posunou možnosti interakce s virtuálními světy na další úroveň.

HTC současně představuje nový přístav pro virtuální obsah a zážitky, obchod Viveport. Ten představuje rozšíření personalizovaného virtuálního zázemí Vive Home. Toto rozšíření nabídne zákazníkům přístup k široké paletě zážitků z oblasti vzdělávání, designu, umění, hudby a mnoha dalších. Pro zákazníky se přístup k Viveportu otevře v průběhu podzimu a to prostřednictvím headsetu Vive, mobilní aplikace nebo PC.

Viveport vznikl s myšlenkou zodpovědné podpory tvůrců obsahu a vývojářů, proto nabídne mnoho způsobů monetizace samotného obsahu. Platba za stažení, nákupy v aplikaci i placené členství budou základními možnostmi, které budou moci vývojáři využít. Do budoucna bude Viveport rozvíjen dalšími funkcemi, které budou podporovat vývoj, distribuci i zapojení zákazníků do rozvoje nabízeného virtuálního obsahu.

Vývojáři, kteří by se chtěli připojit k Viveport komunitě, se mohou již nyní hlásit na adrese http://developer.vive.com.

HTC představilo program podpory vývoje periferií a brzy spustí obchod Viveport
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: HTC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama