xbox-one-s-je-v-cr-kolik-stoji
Novinka Xbox One S je v ČR: Kolik stojí?

Xbox One S je v ČR: Kolik stojí?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 8. 2016 14:00

Microsoft začal tento týden oficiálně prodávat svou novou konzoli Xbox One S. Ta láká především na kompaktnější rozměry – je menší, zároveň ale také výkonnější.

Reklama

Základem nového Xboxu One S je 16nm APU jednotka od AMD, jejíž výrobu zajistila firma TSMC. Rozměr čipsetu se zmenšil o 33 procent na 240 mm² (původní Xbox One má hardware vyrobený 28nm technologií). Zmenšením výrobního procesu čipu se zvýšila energetická účinnost a tudíž se i snížily i provozní teploty. Chlazení nově obstarává 120mm ventilátor v kombinaci s nízkoprofilovým chladičem s dvojicí heat-pipe.

Nový čip má osmijádrové CPU Jaguar v základu nataktované na 1,75 GHz (stejně jako u Xbox One). GPU zvýšilo takt z 853 na 914 MHz a mírně se zvýšila i rychlost ESRAM z 204 na 219 GB/s. Kapacita paměti zůstala 8 GB. Konzole získala také několik klíčových komponent, jako je hardwarový HEVC dekodér, hardwarové kodeky pro UHD s HDR, optická mechanika nově podporuje formát BD-UHD a vylepšeno bylo i rozhraní pro připojení displeje HDMI 2.0 s podporou technologie HDCP 2.2.

Cena?

Microsoft začíná prodávat Xbox One S s 2TB vnitřní pamětí za 10 699 korun. V ceně je nový bezdrátový ovladač a stojan pro svislou orientaci konzole.

Zdroj: iFixit

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama