nokii-klesly-mezirocne-trzby-o-11
Novinka Nokii klesly meziročně tržby o 11 %

Nokii klesly meziročně tržby o 11 %

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 8. 2016 17:00

Finská firma vykázala v druhém čtvrtletí čistou ztrátu 665 milionů eur, zatímco loni ve stejném období reportovala čistý zisk 347 milionů eur. Důvodem byla slabá poptávka po mobilních sítích a náklady na integraci společnosti Alcatel-Lucent, uvedla ve zprávě společnost.

Reklama

Provozní zisk Nokie před zdaněním a úroky (EBIT) se uplynulé čtvrtletí propadl meziročně o 49 % na 332 milionů eur. Zaostal tak výrazně za odhady analytiků, kteří předpovídali, že klesne na 400 milionů eur. Z hospodářských výsledků dále vyplývá, že kombinované tržby společnosti meziročně klesly o 11 % na 5,67 miliardy eur. Důvodem jejich poklesu byl podle Nokie slabý odbyt mobilních sítí, který se podílí zhruba 80% na obratu společnosti.

Nokia byla v devadesátých letech největším výrobcem mobilních telefonů na světě, po nástupu smartphonů ji však konkurence předběhla. Předloni firma prodala svou divizi mobilních telefonů za 5,44 miliardy eur Microsoft,u ponechala si však rozsáhlé portfolio patentů a rozhodla se soustředit na výrobu telekomunikačních sítí.

Nokii klesly meziročně tržby o 11 %
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Nokia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama