microsoft-vydal-dlouho-ocekavany-vyrocni-update-pro-windows-10
Novinka Microsoft vydal dlouho očekávaný výroční update pro Windows 10

Microsoft vydal dlouho očekávaný výroční update pro Windows 10

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 8. 2016 13:15 34

Před několika dny jsme se dočkali oficiálního ukončení možnosti bezplatného upgradu na operační systém Windows 10. S ním měl také přijít výroční update, který byl znám pod kódovým označením Redstone. Ten sice nevyšel hned 29. července, ale Microsoft ho uvolnil až včera.

Reklama

Redstone byl vydán pod označením verze 1607 se sestavením 14393. Update by se nám měl stáhnout pomocí automatických aktualizací, ale to může chvíli trvat. Pokud nechceme čekat, můžeme si stáhnout nejnovější verzi ISO souboru s Windows 10, nebo využít katalog služby Microsoft Update. Samotný update vyžaduje 16 až 20 GB z vašeho úložiště v závislosti na verzi. S jejím příchodem také vzroste náročnost na operační paměti. Minimem se totiž stanou 2 GB. 

Microsoft vydal dlouho očekávaný výroční update pro Windows 10
i Zdroj: PCTuning.cz

A co vůbec Windows 10 Anniversary Update přinese na desktop? Nových funkcí by mělo být celkem dost. Za ty nejviditelnější zmiňme třeba aplikaci Windows Ink, pomocí níž si můžeme na plochu vypisovat poznámky a bude tedy užitečná hlavně pro majitele zařízení s dotykovým displejem. Dále se můžeme těšit na nové funkce asistentky Cortany, k níž je možné přistupovat také přímo z uzamčené obrazovky. Zvýšit by se mělo také zabezpečení systému díky vylepšenému Defenderu a přidání biometrického identifikačního systému Windows Hello společně s dalšími aplikacemi třetích stran, mezi něž se řadí třeba Dropbox. 

Redstone by se měl soustředit také na energetickou účinnost a širší možnosti využití baterie, což oceníte hlavně u mobilních zařízení. Hráči pak budou moci využít funkci Xbox Play Anywhere, která by měla přinést možnost hrát hry zakoupené pro Xbox také na PC s nejnovějším OS od Microsoftu a také opačně. Přenést by se přitom měly nejen hry samotné, ale i herní profily a dosažený postup. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama