galaxy-note-7-nejlepsi-samsung-ma-pero-i-snimac-ocni-duhovky
Novinka Galaxy Note 7: Nejlepší Samsung má pero i snímač oční duhovky

Galaxy Note 7: Nejlepší Samsung má pero i snímač oční duhovky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 8. 2016 10:00

Galaxy Note 7, který si odbyl premiéru včera na tiskové konferenci v New Yorku, patří sice mezi absolutní špičku, ale nijak zásadně nepřekvapí. Displej má QHD rozlišení, zajímavostí je skener oční duhovky. Smartphone bude mít na našem trhu procesor Exynos 8890 s osmi jádry a dostane 4 GB RAM paměti. Předobjednávky odstartují 16. srpna a výrobce k zařízení zdarma přidá brýle pro virtuální realitu. Samotný prodej začne 2. září. Na výběr budou tři barevné varianty – Blue Coral, Silver Titanium a Black Onyx.

Reklama

Nový Galaxy Note 7 má 5,7palcový displej s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Dotykový panel je přitom zakřivený (stejně jako u modelu S7 edge plynule přechází z přední části na bočnice) a lze jej využit pro zobrazení času, notifikací ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Úložný prostor se chlubí kapacitou 64 GB a k dispozici pro ukládání dat budou i paměťové karty. Dále ve výbavě najdeme i dva bezpečnostní prvky – čtečku otisků prstů a senzor pro snímání oční duhovky.  Potěší také přítomnost USB-C konektoru, kompletní konektivita (NFC, Bluetooth 4.2 LE, duální Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), MIMO (2 × 2), LTE a GPS), akumulátor s kapacitou 3 500 mAh a podporou rychlého nabíjení a bezdrátového dobíjení standardy WPC a PMA, nebo odolnost vůči vodě, kterou vyznačuje certifikace IP68.

Fotoaparáty Galaxy Note 7 zdědil po modelech S7 a S7 edge, technologie DualPixel tu zajišťuje rychlé ostření. Rozlišení je 12 Mpx a světelnost f/1.7. Pro milovníky selfie je připravena čelní 5Mpx kamerka s širokým úhlem záběru.

Samsung Galaxy Note7 poběží na Androidu 6.0.1 Marshmallow, který doplní uživatelské prostředí TouchWiz obohacené o pokročilé funkce Air Command, které využijete s perem S Pen. Špička stylusu má nově průměr 0,7 mm pro přesnější ovládání a systém umí nově rozlišit až 4 096 úrovní tlaku.

Podivná loňská taktika Samsungu, kdy model Galaxy Note 5 nabídl jen na některých trzích, je minulostí. Sedmička se bude prodávat i v Evropě a tedy i České republice. Oficiální cena však zatím uvedena nebyla. V Německu phablet přijde na 849 euro, což je v přepočtu zhruba 23 000 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama