pokemon-go-prekonal-hranici-100-milionu-instalaci
Novinka Pokémon Go překonal hranici 100 milionů instalací

Pokémon Go překonal hranici 100 milionů instalací

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 8. 2016 14:00

Uživatelská základna hry Pokémon Go roste. Podle analytické společnosti App Annie titul firmy Niantic o víkendu překonal metu 100 milionů instalací. Denní příjmy napříč iOS a Androidem se pak odhaduje na 10 milionů dolarů.

Reklama

Pouhé tři dny po svém uvedení měla hra Pokémon Go více uživatelů (denně aktivních) než sociální služba Twitter a okamžitě se katapultovala na čelní příčky v obchodech App Store a Google Play, kde momentálně generuje milionové zisky svému tvůrci, vývojářům z Niantic. Jen v USA má Pokémon Go téměř 21 milionů aktivních denních uživatelů, čímž překonal vrchol hry Candy Crush z roku 2013 (20 milionů aktivních denních uživatelů).

V Pokémon Go musí hráči aktivně hledat malé virtuální příšerky ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov. Samotný odchyt probíhá prostřednictvím fotoaparátu v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Mobilní hříčka Pokémon Go je ke stažení zdarma, zdrojem zisku jsou až takzvané mikrotransakce, jejichž podstatou je nákup speciálních doplňků za reálné peníze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama