intel-tento-mesic-predstavi-svuj-headset-pro-rozsirenou-realitu
Novinka Intel tento měsíc představí svůj headset pro rozšířenou realitu

Intel tento měsíc představí svůj headset pro rozšířenou realitu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

1. 8. 2016 10:00 3

Už začátkem letošního roku se objevily první zvěsti o tom, že Intel chystá vlastní brýle či headset pro rozšířenou realitu. Jelikož se letošní rok nese všeobecně v duchu VR a AR zařízení, Intel nechce zůstat pozadu a tak prý skutečně představí svoje první zařízení tohoto typu.

Reklama

K představených svých chytrých brýlí pro rozšířenou realitu chce využít letošní Intel Developer Forum a mělo by jít o skutečně zajímavý produkt, který by měl výrazně zakonkurovat značkám jako je Google s Google Glass či Microsoft s HoloLens. Brýle by měly nést označení IRES, což je zkratka pro Intel Remote Eyesight. 

Intel tento měsíc představí svůj headset pro rozšířenou realitu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Současné sportovní brýle Recon jet od Intelu

Zaměřovat by se při tom měli hlavně na zefektivnění účinnosti práce a přitom by neměly být nijak drahé. Zájem by o ně tak mohla mít hlavně firemní klientela. Více podrobností bohužel zatím Intel nezveřejnil, nicméně slibuje, že na rozdíl od současných AR brýlí pro sportovce Recon Jet půjde o plnohodnotný AR headset, nikoli pouze o brýle doplněné o HUD. 

Ukázky IRES a možností tohoto headsetu bychom se měli dočkat už na zmíněném IDF 2016, které se bude konat od 16. do 18. srpna v San Franciscu. Sám Intel prohlašuje, že virtuální i rozšířené realitě se bude letošní ročník věnovat hodně. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama