facebooku-ve-druhem-ctvrtleti-prudce-vzrostly-zisk-i-trzby
Novinka Facebooku ve druhém čtvrtletí prudce vzrostly zisk i tržby

Facebooku ve druhém čtvrtletí prudce vzrostly zisk i tržby

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 7. 2016 11:00

Společnost Facebook, která je provozovatelem stejnojmenné populární sociální služby, ztrojnásobila ve druhém čtvrtletí čistý zisk na 2,1 miliardy dolarů a tržby jí díky rostoucí reklamě stouply o téměř 60 % na 6,44 miliardy dolarů. Hospodářské výsledky překonaly očekávání analytiků a cena jedné akcie firmy se v jednu chvíli dokonce dostala nad hranici 130 dolarů, díky čemuž se tržní kapitalizace Facebooku zhruba vyrovnala tržní kapitalizaci ropného gigantu ExxonMobil.

Reklama

Facebook ve druhém čtvrtletí těžil z růstu zájmu o reklamu prostřednictvím jeho populární aplikace pro mobilní zařízení. Mobilní inzerce se na celkových příjmech podniku z reklamy ve druhém čtvrtletí podílela 84 %. Zisk na akcii bez zahrnutí mimořádných položek stoupl na 97 centů z 50 centů před rokem. Analytici odhadovali dosažení výsledku 82 centů.

Počet každodenních uživatelů sítě Facebook se v červnu vyšplhal na 1,13 miliardy, což představuje meziroční nárůst o 17 %. Firmě se navíc podařilo zvýšit průměrný příjem na jednoho uživatele.

Zdroj:  yahoo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama