samsungu-diky-smartphonum-galaxy-s7-a-s7-edge-vyrazne-stoupl-zisk
Novinka Samsungu díky smartphonům Galaxy S7 a S7 edge výrazně stoupl zisk

Samsungu díky smartphonům Galaxy S7 a S7 edge výrazně stoupl zisk

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 7. 2016 13:00

Samsung zveřejnil výsledky hospodaření za druhé letošní čtvrtletí, v něm firma utržila 50,94 trilionu korejských wonů. Meziročně se jedná o nárůst o 5 procent. Čistý zisk se zvýšil o dvě procenta na 5,85 bilionu wonů. Za výborným kvartálem jihokorejského výrobce stojí především neustále rostoucí zájem o spotřební elektroniku, zejména pak o chytré telefony řady Galaxy S.

Reklama

Podle analytiků společnosti Canalys Samsung ve druhém kvartálu dodal na trh téměř 80 milionů smartphonů, díky čemuž si udržel pozici celosvětové mobilní jedničky. Oproti tomu jeho největší konkurent, americký Apple, vyexpedoval „jen“ okolo 40 milionů iPhonů.

Provozní zisk divize mobilních telefonů Samsungu stoupl o 57 procent na dvouleté maximum 4,32 bilionu wonů, a to navzdory zpomalení růstu na světovém trhu s chytrými telefony. Hlavním motorem růstu zisku byly novinky Galaxy S7 a S7 edge.

Výhled do druhé poloviny roku zůstává přitom pro Samsung optimistický. Už příští týden firma představí svůj nový phablet Galaxy Note 7, od kterého si slibuje vysoké prodeje.

Zdroj: Samsung

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama