uz-zadne-pavouky-na-displejich-telefonu-corning-predstavil-sklicko-gorilla-glass-5
Novinka Už žádné pavouky na displejích telefonů. Corning představil sklíčko Gorilla Glass 5

Už žádné pavouky na displejích telefonů. Corning představil sklíčko Gorilla Glass 5

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 7. 2016 15:00

Americká společnost Corning patří v segmentu krycích skel pro mobilní elektroniku ke špičce a potvrzuje to i právě představená nová generace Gorilla Glass. Oproti stávající čtvrté verzi má být nový typ odolnější a citlivější na dotyk.

Reklama

Technici Corningu se při vývoji nové generace skla zaměřili především na větší soudržnost materiálu při pádech, které na skle často vykouzlí věčnou vzpomínku v podobě pavouka. U Gorilla Glass 4 firma uváděla, že v 80 procentech případů by zařízení vybavená tímto sklem měla pád z jednoho metru bez újmy přežít. V případě „pětkyׅ“ šla firma ještě dál – z jejích droptestů vyplynulo, že Gorilla Glass 5 se může pochlubit 80procentní úspěšností při testu pádu telefonu dokonce až z výšky 1,6 metru.

Corning dále slibuje špičkovou odolnost proti poškrábání, vysokou propustnost světla, i ošetření vrchní vrstvy, aby se při používání telefonu na displeji nezadrhával prst.

Co se týká načasování, pak se s prvními smartphony a tablety s Gorilla Glass 5 potkáme až během následujících měsíců, ale vzorky již Corning spolu s hlavními partnery usilovně testuje.

Zdroj: GSMArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama