samsung-gear-360-jde-do-prodeje-na-ceskem-trhu
Novinka Samsung Gear 360 jde do prodeje na českém trhu

Samsung Gear 360 jde do prodeje na českém trhu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 7. 2016 15:00

Kamerka Samsung Gear 360 natočí úplně všechno okolo sebe a stojí necelých deset tisíc korun. Její výhodou je, že funguje i samostatně, ale nejlepší výsledky samozřejmě podává ve spojení se smartphonem.

Reklama

Akční kamerky jsou hodně žádaným zbožím a Samsung teď na toto pole přichází se zajímavou novinkou. Model Gear 360, který ukázal vůbec poprvé na veletrhu MWC, je vybaven duálními objektivy s efektem rybího oka, přičemž oba mají patnáctimegapixelové snímače. Díky tomu kamera snímá své kompletní okolí a umožňuje vytvářet 360° videa (v rozlišení 3 840 × 1 920 px) a třicetimegapixelové statické snímky (7 776 × 3 888 px)

Gear 360 obsahuje několik tlačítek pro ovládání, malý displej zobrazující zvolený mód a také barevné diody, které ukazují, jaká čočka je zrovna aktivní. Kamera se samozřejmě umí propojit se smartphonem, rychlé spárování proběhne třeba za pomoci NFC. Telefon pak díky šikovné aplikaci poslouží k jednoduššímu a detailnějšímu ovládání.

Samsung udává, že Gear 360 splňuje certifikaci IP53, takže by jí nemělo uškodit třeba ani nahrávání ve sněhu a dešti, nicméně na podvodní záběry musíte zapomenout. Lehký, kompaktní design a kulatý tvar zaručuje dobrou manipulaci při natáčení na cestách i při indoorových aktivitách. Ve výbavě Gear 360 nechybí ani stativ a je kompatibilní také s širokým výběrem doplňků a stojanů na trhu.

Gear 360 si rozumí s vybranými smartphony Samsungu včetně nejnovějších modelů S7 a S7 edge, S6 edge+, Note 5, S6 edge a S6. V České republice se kamerka prodává za doporučenou cenu 9 990 Kč včetně DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama