vodafone-spousti-volani-pres-lte-i-wifi-site-pro-vsechny
Novinka Vodafone spouští volání přes LTE i WiFi sítě pro všechny

Vodafone spouští volání přes LTE i WiFi sítě pro všechny

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 7. 2016 08:00

Služby VoLTE a WiFi volání, včetně WiFi volání prostřednictvím aplikace, jsou k dispozici jak zákazníkům s tarifem, tak zákazníkům s předplacenou kartou, a to i v zahraničí za stejnou cenu jako doma. Po ukončení testovacího režimu budou tyto nové možnosti volání dostupné i pro firemní zákazníky s telekomunikačním řešením OneNet.

Reklama

Výhodou WiFi volání je možnost využívat tuto službu také v zahraničí bez dalších poplatků. Hovory ze zahraničí do České republiky uskutečněné prostřednictvím služby WiFi volání i prostřednictvím stejnojmenné aplikace Vodafone účtuje jako hovory provedené na území České republiky. Hovory uskutečněné v roamingu a směřované do jiné cizí země jsou účtovány jako mezinárodní.

Co zákazník potřebuje k využití WiFi volání

WiFi volání je dostupné všem uživatelům sítě Vodafone, kteří mají aktualizovaný telefon se zabudovanou podporou této funkce od výrobce (nyní modely Samsung Galaxy S6 či Samsung Galaxy S6 edge) koupený v obchodní síti Vodafonu. Aktualizace softwaru bude probíhat automaticky postupně dle možnosti dodavatelů telefonů. Druhou variantu využití služby nabízí operátor ve formě bezplatné aplikace WiFi volání pro libovolný telefon s Androidem ve verzi 4.0 nebo novějším. V každém případě je službu nutné také aktivovat v samoobsluze Můj Vodafone.

Co zákazník potřebuje k využití VoLTE, tedy volání přes LTE

Pro využití volání v rámci mobilní datové sítě LTE potřebuje zákazník telefon s podporou této technologie koupený u Vodafonu a LTE SIM kartu. Všechny SIM karty vydané od 1. 7. 2013 již nabízejí přístup k LTE automaticky, starší SIM karty lze vyměnit za nové na obchodních místech Vodafonu. Službu VoLTE je také nutné aktivovat v samoobsluze Můj Vodafone.

VoLTE umožňuje IP hovory v síti LTE, čímž odpadá přepínání z LTE do některé ze sítí starší generace k uskutečnění hlasového hovoru. Zákazník se tak zbaví zejména několikasekudové prodlevy před spojením hovoru. Další výhodou je lepší kvalita hovoru a nižší spotřeba energie pro volání, respektive delší výdrž baterie smartphonu. Důležité je také zmínit, že volání v LTE síti nespotřebovává datový limit a není za něj účtován žádný příplatek.

Zdroj: Vodaone TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama