sestipalcovy-phablet-sony-xperia-xa-ultra-jde-do-prodeje
Novinka Šestipalcový phablet Sony Xperia XA Ultra jde do prodeje

Šestipalcový phablet Sony Xperia XA Ultra jde do prodeje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 7. 2016 13:30 6

Sony oficiálně představilo svůj nový phablet, tedy křížence smartphonu a tabletu, v polovině května. Nyní míří Xperia XA Ultra konečně do prodeje. Na tuzemském trhu bude dostupná začátkem příštího týdne a její cena je nastavena na 11 499 Kč.

Reklama

Výrobce novinku vybavil vpravdě obřím displejem. Ten má šestipalcovou úhlopříčku a rozlišení Full HD (1 920 × 1 080 px), což představuje jemnost 367 obrazových bodů na palec. Velkým tahákem Xperie XA Ultra jsou i oba fotoaparáty. Ten zadní má rozlišení 21,5megapixelu a využívá hybridní automatické ostřením. Přední šestnáctimegapixelová kamerka vyhoví těm, kdo rádi pořizují selfie. Je totiž vybavena automatickým ostřením a optickou stabilizicí obrazu. Oba foťáky mají blesk.

V  telefonu tepe osmijádrový procesor MediaTek MT6755, který zaručí svižnou odezvu operačního systému Android 6.0 Marshmallow. Dále tu jsou 3 GB RAM a uživatelská paměť s kapacitou 16 GB. Tu lze dále rozšířit až o 200 GB pomocí paměťových karet. Samozřejmostí je podpora LTE (Cat. 4), NFC, Bluetooth je ve verzi 4.1 a nezapomnělo se ani na FM rádio. Baterie má kapacitu 2 700 mAh a výrobce slibuje dvoudenní výdrž.

Sony Xperia XA Ultra  bude v prodeji v černém a bílém provedení. Limetkově zelená varianta se v ČR zatím prodávat nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama